Theo schetters

Lid Raad van Advies van de Biomedische Rekenkamer

Prof. Dr. Theo Schetters studeerde Biologie aan de Universiteit Utrecht. In 1980 werkte hij daar. In 1986 promoveerde hij in de geneeskunde aan de Nijmeegse Universiteit en ontving hij een award van de Royal Society om te werken aan malaria-immunologie in Londen.

Van 1988 tot 2014 werkte hij in het bedrijfsleven waar hij een vaccin tegen coccidiose bij kippen ontwikkelde en een vaccin tegen Babesia-infecties bij honden. Hij is ook uitvinder van recombinante vaccins tegen Babesia divergens en Babesia canis, en een verbeterde vaccinformulering tegen Rhipicephalus teken.

Hij is oprichter van ProtActivity, een bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van vaccins tegen protozoaire infecties. Hij is daarnaast bijzonder hoogleraar aan de Afdeling Veterinaire Tropische Ziekten, Universiteit van Pretoria, Pretoria, Zuid-Afrika.

Hij is verder ook lid van de redactieraad van Veterinary Parasitology en van Parasitology (Cambridge University Press). Hij publiceerde meer dan 100 wetenschappelijke artikelen (waaronder boekhoofdstukken) in internationale wetenschappelijke tijdschriften.